Tapio-harvesterit

 

TAPIO harvesteri on ensimmäinen yksiote-harvesteri maailmassa. TAPIO harvestereita on valmistettu myyntiin jo vuodesta 1981 lähtien. TAPIO harvestereiden historia on siis pidempi kuin Riuttolehto Oy:n. Riuttolehto Oy hankki TAPIO harvestereiden valmistusoikeudet vuoden 2005 keväällä ja jatkaa hyvän tuotteen valmistusta edelleen.

 

TAPIO harvesterit ovat olleet suosittuja kaatopäitä ja ne ovatkin saavuttaneet pysyvän aseman koko maailman harvesterimarkkinoilla. TAPIO harvestereita on myyty lähes jokaiseen maahan missä puuta korjataan mekaanisesti.

  
TAPIO harvestereiden etuja ovat mm. edullinen hankintahinta, helppokäyttöisyys, vähäinen huollon tarve, yksinkertainen ja kestävä rakenne, suuri karsintavoima, polttoainetaloudellisuus ja hyvä karsintajälki.  Edellä mainituista seikoista johtuen esimerkiksi uusien mekaanista puunkorjuuta aloittavien urakoitsijoiden on helpompi saada jalansijaa markkinoilla.

 

TAPIO harvestereita valmistetaan useita eri kokoja; TAPIO 160, TAPIO 245R, TAPIO 350, TAPIO 350EXS, TAPIO 400, TAPIO 400EXS, TAPIO 600EXS. EXS-malleissa eli kaivukoneisiin asennettavissa TAPIO harvestereissa on lisäventtiilit rotaattorille ja kaatosylinterille. 

 

TAPIO harvestereilla on monta peruskonevaihtoehtoa työolosuhteista riippuen, esim. pienet maataloustraktorit, pienet ajokoneet, isot maataloustraktorit, harvesterin alustakoneet ja 6-20 tonnin kaivukoneet.

 

TAPIO harvesterin asentaminen erilaisiin peruskoneisiin on helppoa. Kuormaimeen asennetaan paine- ja paluulinja sekä sähkökaapeli. Peruskoneen hyttiin asennetaan pääkytkin, ohjausyksikkö, mittalaite ja ohjauspainikkeet. Harvesteri voidaan asentaa sekä avoimeen että suljettuun hydrauliikkajärjestelmään. Asennustapoja on useita ja niistä saa lisätietoja valmistajalta tai laitteen myyjältä. Harvesterin venttiilistö on suljettua tyyppiä. Asennuksen suorittavat valmistajan tai maahantuojan valtuuttamat asentajat.